Startsida / Inlägg

”Get out” of here! Första afroamerikanska debut som når 100 miljoner dollar

av Sylvia Balac

Det går bra nu för Jordan Peele. Den afroamerikanske manusförfattaren och regissören har fått en superhit med skräcksatiren ”Get out” om en svart kille som följer med sin vita flickvän hem till hennes lika vita medelklassfamilj. Där händer det skumma grejer.

Peele är inte bara första afroamerikan som drar in 100 miljoner dollar med sin debutfilm, han slog också bolaget Blumhouses rekord genom filmen drog in alla miljonerna på bara 16 dagar, skriver The Wrap.

”Get out”, i vilken ”Girls”-fans kommer att känna igen Allison ”Marnie” Williams som huvudpersonen Chris (Daniel Kaluuya) flickvän har svensk premiär 19 april.

ap foto : richard shotwell : file - in this sept. 11, 2016, file photo, jordan peele arrives at night two of the creative arts emmy awards in los angeles. the trailer for peele's upcoming film, get out, debuted online on oct. 4, 2016. (photo by richard shotwell/invision/ap, file) september 11, 2016 file photo, 091016116902, 21334631 jordan peel film get ou automatarkiverad
Jordan Peele. Foto: AP
Alicia Vikander Batman Ben Affleck Daniel Craig Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Patrik Jäverbo
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB