Startsida / Inlägg

Här drar Brad Pitt ut i krig

av Stefan Hedmark
Foto: Francois Duhamel
Foto: Francois Duhamel

I dag bjuder Filmbloggen på en exklusiv trailerpremiär. En första fullängdstitt på ett av Netflix mest prestigefyllda filmsläpp i år har anlänt.

”War machine” är en verklighetsbaserad historia om en kaxig amerikansk general (Brad Pitt) som försöker få ordning på Afghanistan utan att döda alltför många civila. Generalen är inspirerad av Stanley McChrystal, som i verkliga livet fick lämna sin post 2010 efter att ha uttalat sig nedlåtande om Obama-administrationen i en Rolling Stone-artikel.

Om ”War machine” är ett lustmord på McChrystal ska vi låta vara osagt tills vi ser filmen. Men det är lätt att få det intrycket när man ser trailern. Pitt, som har lagt sig till med en silvrig frisyr och raspig basröst, spelar generalen på ett smått parodiskt sätt. Han var en av producenterna bakom ”The big short” (2015) och ”War machine” ser ut att vilja skildra verkligheten med samma generösa skopa humor. Vi ska förvänta oss en satir över amerikanska krigsäventyr i fjärran länder.

Topher Grace längst till höger. Foto: Francois Duhamel
Topher Grace längst till höger. Foto: Francois Duhamel

Många bekanta ansikten i rollistan. Topher Grace från ”That 70s show”, Tilda Swinton… och så Ben Kingsley som är kusligt lik den förre afghanske presidenten Hamid Karzai.

”War machine” kommer på Netflix den 26 maj.

Alicia Vikander Arnold Schwarzenegger Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious Harrison Ford James Bond James Wan Johnny Depp Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Tom Cruise Tom Hanks Vin Diesel
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Patrik Jäverbo
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB