Startsida / Inlägg

”Moonlight” får en gata uppkallad efter sig

av Sylvia Balac
ap foto : david bornfriend : this image released by a24 films shows alex hibbert, left, and mahershala ali in a scene from the film, moonlight. (david bornfriend/a24 via ap) ap provides access to this handout photo to be used solely to illustrate news reporting or commentary on the facts or events depicted in this image. this image may be used only for 14 days from the time of transmission film review moonligh automatarkiverad
Alex Hibbert, och Mahershala Ali i ”Moonlight”. Foto: AP

”Moonlight” vann Oscar för bästa film, och framgången ger nu ringar på vattnet. En gata i Miami-stadsdelen Liberty City, där både regissören och dramatikern bakom filmen växte upp, döps nu till ”Moonlight Way”, skriver Variety.

Regissören Barry Jenkins och dramatikern Tarell Alvin McCraney kände inte varandra innan de började jobba med ”Moonlight” som bygger på den senares pjäs, men bodde bara några gator från varandra.

Tarell Alvin McCraney, left, and Barry Jenkins, winners of the award for best adapted screenplay for "Moonlight", pose in the press room at the Oscars on Sunday, Feb. 26, 2017, at the Dolby Theatre in Los Angeles. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)
Tarell Alvin McCraney och Barry Jenkins med sina Oscarsstatyetter. Foto: AP
Alicia Vikander Batman Ben Affleck Daniel Craig Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Emelie Anderberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB