Startsida / Inlägg

DiCaprio slåss – mot björnar och indianer

av Stefan Hedmark
Skärmavbild 2015-07-18 kl. 21.49.43

Han vann tre Oscars i februari, som producent, regissör och manusförfattare för ”Birdman”. Inte konstigt att alla blickar är riktade mot Alejandro González Iñárritus nästa projekt. I går kom en första trailer för ”The revenant” – och den har så mycket ögongodis att man bara vill se den igen och igen.

Filmen är verklighetsbaserad och handlar om jägaren Hugh Glass som blev legendarisk efter en serie våldsamma äventyr västerut 1822-1823. Det han är mest berömd för är en händelse där han skadades svårt efter att ha överraskat en grizzlybjörn men lyckades rädda sig själv efter en rad oerhörda strapatser. Det är en sådan där historia man kan tänka sig att gamla gubbar har berättat för yngre generationer kring lägerelden ända sedan dess.

I huvudrollen ser vi Leonardo DiCaprio och trailern är uppbyggd som en serie actionscener till takten av musik som slag för slag bygger upp rejäl puls. Stjärnan själv ser ut att satsa allt i en roll som måste vara fysiskt väldigt krävande. Utseendemässigt är Oscarvinnande fotografen Emmanuel Lubezkis bistra, vintriga bilder både vackra och skrämmande.

Som en första trailer som framför allt vill få oss att gå igång känslomässigt och snacka om filmen är det lysande. Framtida trailers lär erbjuda mer av själva handlingen. Vi får se då om magin finns kvar.

Sitter du bra? Fint. Här är trailern:

”The revenant” har premiär i USA till julen, lagom till att vara en Oscarkandidat.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB