Startsida / Inlägg

En till ”Fast & furious”-trilogi – sen är det över

av Joni Nykänen

vinpaulGigantfranchisen ”Fast & furious” ska få ytterligare en trilogi – och sen är det över. Kanske. Vem vet.
Stjärnan Vin Diesel (som också är medproducent) skriver åtminstone det på Facebook.”Jag lovade studion att jag skulle leverera en sista trilogi för att avrunda sagan”, skriver Diesel.
Ingen har fått erbjudandet att regissera den åttonde filmen, förklarar han.
I sitt senaste inlägg skriver Diesel: ”Hela helgen har jag och min producentpartner Neal och studion kartlagt sagans framtid. Alla aspekter av trilogin, inklusive när vi går ut med vilka som regisserar. Det här bygger upp vår entusiasm. Jag njuter av processen”, fortsätter han.

Det har på sistone spridits rykten om att Universal har problem med att säkra en regissör till den kommande produktionen. James Wan, som gjorde den enormt framgångsrika sjuan, vill hellre göra en uppföljare till ”The conjuring”. Därefter vände man sig till Justin Lin, som gjort flera episoder i ”sagan”, men han jobbar med kommande ”Star trek”. Vem det slutligen blir får vi reda på ganska snart.

Vin Diesel har pekats ut som ett problem i artiklar bland annat i Hollywood Reporter. Som producent ska han ha ifrågasatt även små detaljer i genomarbetade actionsekvenser, vilket har gjort att produktionen gått något segare. Diesel ska även ha samlat filmskaparna sena kvällar för att prata manus så att han känner sig bekväm med rollfigurer och dialog.
Diesels talesperson har sagt att samarbetssvårigheterna är nonsens, och Wans representant har även förnekat att det skulle funnits friktion utöver pressen att få ihop en film efter Paul Walkers död.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB