Startsida / Inlägg

Här mördar stjärnan Mamma mia

av Stefan Hedmark

Om ni vill höra den gräsligaste tolkning av ABBA:s ”Mamma mia!” ni någonsin har genomlidit är det bara att kolla in Christina Applegate här uppe. Fast det låter mer som att hon försöker sig på ”Sound of music”…

Det är medvetet uselt förstås. Det här klippet, via humorsajten Funny or Die.com, är en parodi på alla hemska filmbiografier som tv-kanalen Lifetime brukar slarva ihop. Här försöker man skandalisera Hollywoods mest hyllade skådespelare, Meryl Streep, och Applegate har fått rollen. Vi ser henne ”återskapa” den ena legendariska Streep-rollen efter den andra, inklusive den i ”Mamma mia” (2008).

Applegate är alldeles strax bioaktuell i Sverige med den nya ”Ett päron till farsa”-filmen. Snart syns hon även under filmfestivalen i Toronto där hon har en stor roll i den svarta komedin ”Youth in Oregon”.

christina_applegate_married_with_children_YXTBKUG.sized

Vi är vana vid att skratta när Christina Applegate är med i bilden. Men i en intervju berättade hon nyligen att hennes mamma inte alls trodde på att hon skulle klara av ”Våra värsta år” när hon fick rollen som Kelly Bundy 1987:

Jag var inte bra på komedi. Min mamma var faktiskt chockad när jag anlitades för ’Våra värsta år’. Första veckan jag var med gick hon till och med fram till Ed O’Neill och sa ’Hördu, jag vet inte om Christina klarar av det här. Kan du hjälpa henne? Hon var nyss med 13 veckor i ett polisdrama och hon har ett mörkt sinne…’ Så det var inte min styrka. Men jag fick väl min träning i ’Våra värsta år’.

Jodå. Hon har lärt sig en hel del.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB