Startsida / Inlägg

Jackman: Skulle överväga att spela James Bond

av Joni Nykänen

”Wolverine”-stjärnan har sagt att han skulle på allvar överväga att ta över rollen som James Bond ifall han blir tillfrågad.
Stjärnan avslöjade också att det var svårt att tacka nej till rollen innan Daniel Craig tog sig an den. Jackman sa att han på sätt och vis har fått frågan förut.
– Jag skulle på allvar överväga det, sa han i australiska pratshowen The Project.

– Precis innan Daniel Craig tog över… vid den tidpunkten då jag just skulle göra ”X-men 2” och jag sa ”jag tror inte det är rätt tidpunkt”. Men det var inte lätt för mig att ge upp om rollen, säger han.
Han sa också att Craig är en vän och han hyllade den nuvarande Bond-stjärnan.
Redan 2011 berättade Jackman:
– Jag fick ett samtal från min agent som sa att det fanns visst intresse för mig i rollen och undrade om jag var intresserad, säger han till nyhetsbyrån AP.
– Då var jag inte det. Jag skulle just spela in ”X-men 2” och Wolverine hade blivit grejen i mitt liv. Jag ville inte spela två sådana ikoniska figurer samtidigt.

När det är dags att ersätta Craig känns det inte så troligt att det blir Jackmans tur eftersom de är jämnåriga. Sådana gigs brukar gå till yngre förmågor. I och för sig är Roger Moore nästan tre år äldre än Sean Connery. Och Roger Moore var 57 år när han gjorde sin sista Bond-roll. Sean Connery var 53 när han avrundade 007-äventyren för egen del. Så det finns utrymme för Jackman att göra några filmer, ifall Eon productions vill ha honom.
Så never say never… again.

gunjackman
Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB