Startsida / Inlägg

Första trailern för Stolthet och fördom och zombier

av Stefan Hedmark

Vad Jane Austen kanske alltid har behövt är en dos ruttnande kött. Det var tanken bakom boken ”Stolthet och fördom och zombier” av Seth Grahame-Smith, en parodi som publicerades 2009. Eftersom zombier krälar överallt på både små och stora dukar nuförtiden var det givet att även den här boken skulle bli film. Första trailern har kommit:

I den här versionen av Austens berättelse stöter alltså Elizabeth och Mr Darcy på blodigare  problem än de väntade viktorianska intrigerna. Men de ser ut att vara rätt kapabla när det gäller att svinga en yxa.

En affisch har även släppts, och den ser ut som bokomslaget ungefär:

PrideAndPrejudiceAndZombies_TeaserOneSheet

Huvudrollen som Elizabeth görs av en ”Downton Abbey”-skådespelare, Lily James. Lite kul är även att rollistan har två ”Game of thrones”-veteraner som återförenas efter att ha utbytt bitska repliker i serien. De är Charles Dance och Lena Headey, Tywin och Cersei Lannister i serien.

Filmen beräknas få svensk biopremiär den 26 februari.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB