Startsida / Inlägg

Kultskådisens comeback: Kannibaler och Tarantino

av Stefan Hedmark
Skärmavbild 2015-10-12 kl. 01.53.14
Skärmavbild 2015-10-12 kl. 02.19.51
Russell som barnstjärna.

Han slog igenom som barnstjärna redan på 60-talet och hittade en kultpublik med spänningsfilmer som ”Flykten från New York”, ”The thing” och”Big trouble in Little China”. Men de senaste åren har Kurt Russell, 64, inte varit så aktiv på vita duken.

Nu verkar han trivas med att vara tillbaka. Och framför allt verkar han vara nöjd så länge han får sitta i en sadel och hantera en stor puffra. Västernfilmer är vad Russell har snöat in på och han är snart aktuell i två stycken. På bilden längst upp har han och Quentin Tarantino roligt på Comic Con-mässan i San Diego i somras. Då handlade det om Tarantinos nya film ”The hateful eight”, vars trailer just nu rullar på en biograf nära dig:

Mustaschen sitter verkligen som limmad på honom. Han har ungefär samma utseende i kommande ”Bone tomahawk”:

Filmen är en blandning mellan western och skräck och handlar om en grupp män som beger sig ut i vildmarken för att hitta en kidnappad kvinna, men stöter på kannibalism och andra fasor. Jag tycker att det är dålig fart i trailern och blir inte så sugen, men rollistan räddar det kanske.

tombstone_0

Russell plockar gärna fram sin ståtliga mustasch när det vankas västern. Så här såg han ut i ”Tombstone” (1993).

”The hateful eight” har svensk biopremiär den 13 januari. Det är mer oklart när/om ”Bone tomahawk” letar sig hit på stor duk.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB