Startsida / Inlägg

Snäll julfilm för alla årstider

av Jens Peterson
the intern Rate

The Intern

Regi Nancy Meyers, med Robert De Niro, Anne Hathaway, Zack Pearlman, Rene Russo och Anders Holm.

KOMEDI
Ben är praktikant, en sorts prao som jobbar utan lön.
Humorvinkeln? Han är 70 år. Och företaget han får sysselsättning på är ett modeföretag som säljer kläder på nätet. Kvinnan som startar det är 30+, skicklig, omtänksam och ser till att varje detalj fungerar perfekt. Vilket tar mer tid än hon har. Så hon stressar och känner sig otillräcklig både på jobbet och hemma där hennes make tar hand om 5-åriga dottern.
Hon hinner inte ens med sin praktikant, senioren Ben.
En enkel och rar historia. Hjärtevärmande om snälla människor som försöker göra gott. Den har charm och får liv av de duktiga stjärnorna i huvudrollerna. Robert De Niro spelar som omväxling en trivsam och vänlig man som försynt håller sig i bakgrunden. Anne Hathaway är självlysande, en omtänksam entreprenör som blir ledsen när hon ska övertalas att anställa en manlig VD för att ta över henne företag. Det ska lugna finansiärerna.
Det är berättelsens dramatiska konflikt, tillsammans med privata problem i förhållanden. Rene Russo har en biroll som företagets obotligt leende massör som mjukar upp Ben på flera vis.
Brooklyn är idylliskt, det mesta är idylliskt. Den fantastiskt kloke och hjälpsamme Ben sprider glädje åt alla. Filmen säger självklarheter med ett leende. Kvinnor kan. Äldre är värda att lyssna på. Det är som en julfilm för alla årstider.

Jens Peterson

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB