Startsida / Inlägg

Tom Cruise aktuell för ”The mummy”-roll

av Joni Nykänen

Universal Pictures siktar in sig på de allra största namnen när de väcker sin monster-franchise till liv igen.
Häromdagen skrev flera medier att Angelina Jolie är påtänkt för roll i ”Bride of Frankenstein”. Nu kommer rapporter om att Tom Cruise för diskussioner om medverkan i nyinspelningen av ”The mummy”.

Den nya ”The mummy” ska utspela sig i nutid och skildrar en Navy Seal vid namn Tyler Colt, som åker till Irak för att stoppa några terrorister som befinner sig i en bunker. Men terroristerna visar sig vara gravplundrare som på ett mystiskt sätt dött. Istället börjar dessa Navy Seal-personer vända sig mot varandra eftersom de påverkas av krafterna som en mystisk sarkofag skickar ut. Eller något åt det hållet.

tommumiefbDet är oklart vilken roll Tom Cruise är aktuell för. Det har tidigare surrats om att han diskuterat medverkan som Van Helsing i Universal-filmerna. Annars låter ju namnet ”Tyler Colt” som ett karaktärsnamn som passar Tom Cruise. Helst av allt vill vi ju se Cruise i titelrollen som mumie.
Att Cruise är involverad skriver bland annat Variety.
”Mumien” har spelats in flera gånger sedan Boris Karloff-klassikern från 1932. Jag kommer ihåg hur Hammer-varianten med Christopher Lee skrämde mig så mycket i min barndom att jag kände mig tvingad att dra ner volymen för att kunna titta klart.
Följ Nöjesbladet FILM på Facebook.

 

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB