Startsida / Inlägg

Tränade filmtigern – nu avslöjas han som djurplågare

av Stefan Hedmark
maxresdefault

Ni minns väl tigern från Ang Lees fina film ”Berättelsen om Pi” (2012)? Den var visserligen ofta datoranimerad under filmens gång, men en verklig tiger, Jonas, medverkar också i filmen. Den tränades av Michael Hackenberger som har skapat sig en karriär som djurtränare i Hollywood.

Nu avslöjar djurrättsorganisationen PETA honom som djurplågare, skriver Hollywood Reporter. Idag publicerade gruppen en smygtagen video som visar hur Hackenberger först piskar en tiger i sin djurpark hårt – och sedan skryter om hur PETA skulle ”bränna det här stället” om de visste det.

Det är starka scener i klippet här nere:

Hackenberger har å sin sida publicerat ett klipp där han bemöter PETA och säger att han slog djuret ”bara två gånger”.

Det är lätt att börja undra hur tränare som Hackenberger får sina väldresserade djur att uppföra sig som de vill. 2013 rapporterade även Hollywood Reporter att en annan tiger som användes under inspelningen av ”Berättelsen om Pi”, King, nästan drunknade vid ett tillfälle.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB