Startsida / Inlägg

Smygtitt på superuppföljarna

av Stefan Hedmark

De senaste dagarna har två hett efterlängtade uppföljare tillåtit oss att få en smygtitt. Inget så storslaget som en trailer. Men en smygtitt.

12733356_451836991674731_2553352093717794126_n
Arnold i "Rovdjuret" (1987).
Arnold i ”Rovdjuret” (1987).

Det började med det här Facebookinlägget på filmen ”Rovdjurets” officiella konto. Det är en affisch på det legendariska monstret som klargör att titeln blir ”The predator”. Originalet från 1987, med Arnold Schwarzenegger i huvudrollen, är en mindre actionklassiker men uppföljarna har varit grymma besvikelser. Inte minst-spinoff-filmerna som parade ihop rovdjuret med monstren från ”Alien”-filmerna.

Vad som får fans att gå igång på den här nyheten är att manuset skrivs av Fred Dekker och Shane Black. Båda har skrivit och regisserat populära action- och monsterfilmer förr; Black hade även en roll i första ”Rovdjuret”. Den nya filmen ska inte bli en reboot, skriver Collider, utan en uppföljare.

56c3f1ad33142

Och i går fick vi en första pr-bild från ”Guardians of the galaxy vol 2”. Marvel berättade även att inspelningarna började i går i Atlanta, Georgia. Förutom den första filmens regissör återvänder de flesta av skådespelarna – och en ny stjärna ansluter sig, Kurt Russell.

Den som tittar noggrant ser att den fåordade Groot fortfarande är en liten planta, precis som i slutet av första filmen. Jag har en känsla av att han kommer att växa till sig…

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB