Startsida / Inlägg

Verklighet som gör ont

av Jens Peterson
006
006
Rate

Marknadens lag

Regi Stéphane Brizé, med Vincent Lindon, Karine de Mirbeck, Mathieu Schaller.
DRAMA Det är vardagligt. Torftiga trista situationer. Outhärdligt. Thierry är en arbetslös fransk industriarbetare som söker nya jobb. Han har just gått en meningslös kurs utan att få nytt jobb. Familjens ekonommi krisar. Förödmjukande anställningsintervjuer och samtal med banken.
Thierry biter ihop. Försöker följa alla råd, försöker vara till lags, försöker överleva. Han och hustrun bestämmer sig för att sälja sitt sommarställe, i en husvagnspark, för att ha råd med sonens utbildning. Köparen prutar. Mer frustration.
Thierry får provjobb som väktare på stormarknad. Fångar snattare, själva desperata människor.
Alla scener är längre än de behöver vara. Fångar känslan av förtvivlan och maktlöshet. Skådespelarna är mycket bra, där Vincent Lindon fångar den ordlösa smärtan hos den hukande Thierry. Det här är inte film som verklighetsflykt. ”Marknadens lag” är så mycket verklighet att det gör ont.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB