Startsida / Inlägg

Ojämnt, men oemotståndligt bitterljuv

av Stefan Hedmark
Rate

A perfect day

Regi Fernando Léon de Aranoa, med Benicio Del Toro, Tim Robbins, Olga Kurylenko.

DRAMAKOMEDI. Året är 1995, platsen någonstans i det forna Jugoslavien. Kriget är slut (åtminstone på pappret) och vi följer en brokig grupp räddningsarbetare. Försöket att få upp en död kropp ur en brunn leder till ett äventyr som visar hur farligt, tragiskt och absurt deras jobb är.

Dominerar gör Benicio Del Toros och Tim Robbins veteraner, män som har gjort krigets vardag till en livsstil och hanterar det med nattsvart humor. En ung kollega (Mélanie Thierry) får sina första otäcka erfarenheter av kriget. Och så dyker Del Toros före detta flört (Olga Kurylenko) upp.

Rollfigurernas personliga strul drar åt det klyschiga hållet och humorn är ojämn. Vad filmen egentligen vill säga är inte helt klart, men vi blir ändå engagerade i de här människorna. Skådespelarna är fina. Och slutscenen oemotståndligt bitterljuv.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB