Startsida / Inlägg

Sonys Salander-miss i Las Vegas

av Joni Nykänen

Gigantbolaget Sony Pictures skulle presentera kommande filmer.
Där blandade de ihop två olika ”Millennium”-projekt. 

Häromdagen höll Sony en framtidspresentation under CinemaCon i Las Vegas där ”Millennium”-uppföljaren inkluderades. Inga detaljer om hur och när uppgavs, en man listade en titel, ”The girl who played with fire”.
sonydragonSony uppgav dock fel titel under denna presentation, eftersom det är David Lagercrantzs uppföljare, alltså ”Det som inte dödar oss”, på engelska ”The girl in the spider’s web”, som är det aktuella projektet.
Søren Stærmose, producent på Yellow bird, förklarar för Nöjesbladet att projektet är i full gång med manusutveckling.
– Det är den engelska manusförfattaren Steven Knight (”Peaky blinders”, ”Eastern promises”) som skriver. Det är inte mer jag kan informera om, vad gäller tidsplan. Kreativ utveckling är kreativ utveckling – och allt beror naturligtvis på kvaliteten på manuskriptet. Men vi vet ju att Lisbeth Salander är rastlös och ska ha något att bita i, skriver Sören Stærmose i ett mejl till Nöjesbladet.
Det har kommit vissa uppgifter om att ”Millennium”-projektet skulle kunna bli tv-serie.
Men dessa uppgifter skjuter Stærmose ner.
– Ren långfilm, säger han.
Han menar också att det är för tidigt att säga något om David Finchers, Daniel Craigs och Rooney Maras inblandning.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB