Startsida / Inlägg

Här gör Ben Affleck comeback som Batman

av Stefan Hedmark
Skärmavbild 2016-07-23 kl. 22.56.53

Comic-conmässan i San Diego fortsätter att leverera storartat – särskilt Warner. Tidigare i kväll såg vi första trailern för ”Wonder woman”. Därefter presenterades scener ur den kommande ”Justice league”, DC:s motsvarighet till Marvels ”Avengers”:

Det är ingen trailer, utan ett klipp som visar hur Bruce Wayne (Ben Affleck) försöker samla ihop sin ”rättviseförmedling”. Vi ser Gal Gadot som Wonder woman (igen), Jason Momoa som en mycket bister Aquaman, Ezra Miller som The Flash (på jakt efter nya kompisar) samt Ray Fisher som Cyborg.

Knappast ett lika rafflande gäng som Avengers, även om vi givetvis ska räkna med Henry Cavills Superman också. Men det är tydligt att Zack Snyder satsar på mer humor den här gången. Det är i alla fall vad Warner vill att Comic-con-publiken (och världen) ska se. Filmbolaget som fick sig en rejäl smäll, inte minst psykiskt, av den negativa backlashen mot ”Batman v Superman” anstränger sig hårt för att skapa större goodwill kring sina DC-filmer. Och visst, Wayne verkar vara på ett betydligt lättsammare humör än i ”Batman v Superman”.

Vi får lite andrum mellan ”Wonder woman” och ”Justice league” nästa år. Den förstnämnda filmen har premiär på sommaren, den sistnämnda i november.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB