Startsida / Inlägg

Deppigt i Belgien

av Jens Peterson
26ardenn Rate

Ardennerna

Regi Robin Pront, med Jeroen Perceval, Veerle Baetens, Kevin Janssens.
DRAMA
Två bröder begår brott. Den ena hamnar i fängelse.
Under hans fyra inlåsta år blir hans broder och fångens flickvän nyktra och tillsammans. Det nya paret letar lägenhet och väntar barn. När fängslade brodern blir frigiven är det ingen som vågar berätta för honom vad som hänt.
Han är en vandrande osäkrad granat som väntar på att explodera. Svartsjuk, misstänksam, bitter.
Kommer det att gå illa? Det kommer att gå illa.
”Ardennerna” skruvar sig sakna ner mot undergången. De två bröderna är mycket olika och står för motsatta sätt att se på livet. Den nyktre tror på förändring, att det finns hopp. Den andre har tunnelsyn, reagerar spontant, ogenomtänkt, våldsamt. Om något kan gå fel kan han alltid göra det ändå värre.
Hopp eller förtvivlan. Det är den dystra bilden av människan som skildras i den här tolkningen. Det blir bitvis entonigt och långsamt. Deppigt om att må dåligt och dra med sig så många som möjligt ner i mörkret.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB