Startsida / Inlägg

Mycket rolig Bridget Jones

av Jens Peterson
16bridget

Miranda och Bridget skapar ”Helt hysterisk”-vibbar.

Rate

Bridget Jones baby

Regi Sharon Maguire, med Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey, Sarah Solemani, Jim B roadbent, Gemma Jones.
KOMEDI
Bridget Jones är tillbaka. Lika underhållande som i första filmen, ”Bridget Jones dagbok” från 2001.
Med Emma Thompson som suveränt syrlig läkare, och en av manusförfattarna, har Bridget fått tillbaka tonen och humorn som gjorde henne älskad. Hon gör bort sig på jobbet och hon gör bort sig i kärlekslivet. Hon kör på ändå.
Nu är hon 43 år och arbetar som producent för ett nyhetsprogram i tv. Hennes bästis Miranda är programledare, och lurar med Bridget på rockfestival över en helg. Duon skapar Helt hysteriskt-stämning när Bridget anländer i fel kläder och de två häller i sig mer alkohol än de borde.
Artisten Ed Sheeran är med som sig själv i ett par kul scener.
Den berusade Bridget hamnar i fel tält på natten och möter en charmig amerikan spelad av Patrick Dempsey. Mirandas råd om att Bridget ska ligga med förste man hon ser går i uppfyllelse.
Ett par helger senare träffar hon sin tidigare stora kärlek Mark Darcy (Colin Firth) på ett dop. Han är nu gift men på väg att skiljas. Det tänder till mellan de två och Bridget får åter anledning att ta fram sina miljövänliga kondomer.
Men hur bra funkar de? Som titeln antyder upptäcker Bridget Jones snart att hon är gravid. Vem av de två männen är pappan? Den stele britten eller den påhittige omtänksamme amerikanen? Som dessutom visar sig vara författare till en bästsäljande bok som visar hur människor kan hitta den rätta kärleken via matematiska algoritmer.
Bridget Jones är inte en sådan lättlöst ekvation. Det är just i motsättningarna och det oförutsägbara vi gillar henne, och många kan känna igen sig i Bridgets kval och val. Det finns gott om pinsamma situationer.Till tittarnas glädje. ”Bridget Jones baby” håller jämn humornivå från start till mål.
Med ett konsekvent uppfriskande kvinnligt perspektiv på vardagen och plågorna.
Nu glömmer vi film två i serien, bleka ”På spaning med Bridget” som kom 2004. Nu är Sharon Maguire tillbaka som regissör. Renée Zellweger verkar född att spela Bridget Jones och Colin Firth fenomenalt fånig som som den humoristiskt hämmade mr Darcy.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB