Startsida / Inlägg

Här gör Alien comeback

av Stefan Hedmark

Idag får Fox saliven att börja rinna på alla ”Alien”-fans med en enkel tweet. Det är en teaseraffisch inför kommande ”Alien: Covenant”, uppföljaren till ”Prometheus” (2012). Allt vi ser är mörker, ett mycket bekant dreglande monster samt lite diskret ordet ”Run” (spring) längst upp och premiärdatumet 19 maj längst ner. Mer behövs inte.

Alla som var mindre förtjusta i ”Prometheus” blir nog mer uppmuntrade av den här affischen, eftersom fokus så tydligt återigen ligger på ”Alien”-monstret. Såklart hjälper det också att Ridley Scott är regissör.

Logan Marshall-Green, Noomi Rapace och Michael Fassbender i "Prometheus".
Logan Marshall-Green, Noomi Rapace och Michael Fassbender i ”Prometheus”.

Noomi Rapace, Guy Pearce och Michael Fassbender återvänder från ”Prometheus”, men den här gången gör Fassbender en dubbelroll. Androiden David får sällskap av Walter, en tekniskt mer avancerad upplaga. I övrigt tar storyn oss med på ännu en resa med ett rymdskepp, denna gång döpt till ”Covenant”, där uppdraget är att kolonisera nya världar. Men som vi ärrade ”Alien”-tittare vet döljer sig fasansfulla skapelser i de där paradisvärldarna.

I olika intervjuer har Scott (The Wrap) och Fassbender (Cinemablend) berättat att fans kan förvänta sig alla tidigare varianter av ”Alien”-monster i nya filmen, samt att det blir en nykomling.

Det här är vi peppade på, eller hur? Vi kan säkert vänta oss en trailer väldigt snart. ”Alien: Covenant” skulle ha haft svensk biopremiär den 4 augusti 2017, men det är oklart om det nya datumet i maj även gäller Sverige.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB