Startsida / Inlägg

Ostadig väg till sin inre diva

av Stefan Hedmark
Rate

Viva

Regi Paddy Breathnach, med Héctor Medina, Jorge Perugorría, Luis Alberto García.

DRAMA. En irländsk film. Fast det lär du inte märka, för den är inspelad i Kuba och har bara kubanska skådespelare. Mer mojito än guinness.

Vi befinner oss i Havanna där tonårige Jesus (Héctor Medina) jobbar bakom kulisserna på en dragshowklubb. När han tar mod till sig att själv uppträda som en dragshowdiva får han en rejäl överraskning i publiken – där står hans pappa som han inte har haft kontakt med sedan han var en liten pojke. Nu är den alkoholiserade ex-boxaren tillbaka och minst sagt missnöjd med sonens nya karriär.

Jesus låter sig domineras av pappan som tvingar sig in i hans liv, vilket blir en frustrerande upplevelse för alla inblandade – inklusive oss i publiken som av och till mest önskar att Jesus ber honom dra åt helvete.

Ett ojämnt drama som ändå till sist visar sig ha en trovärdig insikt i vad som formar Jesus och får honom att våga bli självständig. Vägen till att hitta sin inre diva går ostadigt, som på högklackat.

Filmen har biopremiär i morgon.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Frida Willander
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB