Startsida / Inlägg

Revisor som superhjälte

av Jens Peterson
The Accountant

Anna Kendrick och Ben Affleck räknar ut allt.

Rate

The accountant

Regi Gavin O´Connor, med Ben Affleck, Anna Kendrick, JK Simmons, Cynthia Addai-Robinson, Jon Bernthal, John Lithgow.
THRILLER
Tänk superhjälte och det här är ett fascinerande äventyr.
Tänk realistisk medicinsk fallstudie och… nej, tänk inte det. Tänk saga. Huvudpersonen Christian (Ben Affleck) har någon grad av autism som gör honom fascinerad av siffror. Han är en superrevisor som hjälper världens farliga kriminella att tvätta pengar. Hans matematiska geni kan också avslöja oegentligheter och han hyrs in av ett företag vars pengar verkar ha försvunnit i bokföringen.
Filmen växlar mellan nutid, när revisorn jagas av skattemyndigheterna samt yrkesmördare, och barndomen när vi får se honom växa upp med en sträng pappa som är officer. Fadern vill härda den ovanlige sonen, och hans lillebror, genom tuff träning i kampsport och militär skicklighet.
I nutid är revisorn duktig skytt. Han är också besatt av att genomföra saker han påbörjat och att hämnas oförrätter.Han har svårt för känslor men fattar sympati för en kvinna (Anna Kendrick) som hjälper honom vid en revision.
En originell intrig och bra start för underhållande action med deckarmysterier på vägen. Sevärda skådespelare i en proffsigt berättad historia, även om Ben Afflecks symtom inte är lätta att förstå. Bra motspelare, många sorters känslor, en viss kärv humor. Mer ”Bourne” än ”Rain man”.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB