Startsida / Inlägg

Ansträngd och dammig julkomedi

av Stefan Hedmark
Rate

Why him?

Regi John Hamburg, med Bryan Cranston, James Franco, Zoey Deutch.

KOMEDI. Det måste finnas en särskild plats i helvetet för alla usla julkomedier. ”Klappjakten” med Arnold Schwarzenegger, ”Julfritt” med Tim Allen, ”Saving Christmas” med Kirk Cameron… det är inte ho, ho, ho, utan bara hu!

Den här handlar om en familjefar (Bryan Cranston) som hamnar på kollisionskurs med en tokvulgär, barnslig och tatuerad IT-miljonär (James Franco) som vill gifta sig med hans dotter (Zoey Deutch).

Kalabalik följer, folk får rentestiklar i ansiktet, här finns några överraskande gästinhopp… men upplägget är bara ansträngt och storyn dammig. På pappret ser det lovande ut med den rollistan. Jag gillade tanken på att se Cranston och Megan Mullally (från ”Will & Grace”) som gift par; två solida sitcomtalanger. Särskilt Cranston och Franco sliter för att få skratt – men det blir inga julklappar här.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Ronja de Boer
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB