Startsida / Inlägg

Lyssna på Hans Zimmers greatest hits

av Stefan Hedmark
screen-shot-2016-12-25-at-11-57-41-1

Nöjesbladets Joni Nykänen har intervjuat en av filmmusikens giganter, Hans Zimmer.  I intervjun, som vi publicerar idag, berättar han bland annat om den enorma pressen han känner nu när han är så framgångsrik. Efter att ha skapat musik man omedelbart känner igen från exempelvis ”Batman”-filmerna och ”Gladiator” kan man ju förstå det.

5220205-3062731241-manof

Zimmer är mannen man anlitar när man vill ha en fläskig, bombastisk ljudmatta… och han är kanske lite orättvist främst känd för det. Men det finns oerhört mycket känsla i hans arbete (inte minst i ”Gladiator”). Något som inte kom med i Jonis slutliga artikel är när Zimmer pratade med honom om kontrasten i musiken han skrev för ”Man of steel”. Det ursprungliga ”Superman”-temat är ju svulstigt, men Zimmer ville testa något annat. ”Man of steel” i sig är så actionpackad och storslagen att han skrev ett mer nedtonat tema – och jag tycker att det funkar jättebra. En spännande motsatseffekt.

Den som är sugen på att se och höra Zimmer och hans musik live kan boka biljett till hans konsert i Globen den 18 maj (det har jag gjort).

För den nyfikne har jag satt ihop en Spotify-lista av mina favoriter ur Zimmers karriär:

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB