Startsida / Inlägg

Dolph Lundgren i en ubåt… och på demonjakt

av Stefan Hedmark
UNIVERSAL SOLDIER: REGENERATION, (aka UNIVERSAL SOLDIER 3), Dolph Lundgren (top), Jean-Claude Van Damme, 2009. ©Sony Pictures

Dolph Lundgren och Jean-Claude Van Damme har otaliga b-actionrullar bakom sig. De har även spelat mot varandra, i ”Universal soldier”-filmerna och ”The expendables 2”. Det har skjutits och delats ut rallarsvingar – men nu ska de gamla fienderna bli vänner på film.

Enligt Hollywood Reporter återförenas svensken och belgaren i kommande actionthrillern ”Black water”. Utgångspunkten är att Van Damme vaknar och inser att han är fånge i ett av CIA:s hemliga fängelser – på en ubåt. Vi vet inte vilken roll Lundgren spelar, men däremot att karaktärerna ska vara allierade, inte fiender.

Men innan de gör den djupdykningen kanske Dolph hinner ge oss några rysningar? Förra året gjorde han skräckkomedin ”Don’t kill it” där han spelar en demonjägare med sydstatsdialekt. Tanken är att filmen ska gå upp på några biografer i USA i mars. För någon vecka sedan fick filmsajten JoBlo ett klipp ur den där vi får se Dolph döda demoner:

Kanske betyder det här att han är redo att spela lite mer annorlunda roller framöver?

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB