Startsida / Inlägg

Kärleksfull boxningsfilm

av Jens Peterson
10olli Rate

Den lyckligaste dagen i Olli Mäkis liv

Regi Juho Kuosmanen, med Jarkko Lahti, Oona Airola, Eero Milonoff.
DRAMA Sommaren 1962 tränar en f d bagare på finländska landsbygden för att boxas en VM-match i fjädervikt. Filmen, som bygger på verkliga händelser och personer, berättar i svartvit och fångar lyhört tiden.
Olli Mäki är en sympatisk huvudperson, som vi möter hemma i byn där han är gäst på bröllop. Han får starkare och starkare känslor för sin flickvän Raija, vilket bekymrar hans tränare och promotor som själv varit boxare. Raija är en rar person som håller sig i bakgrunden, men blir en rival med tränaren om Olli Mäkis koncentration.
En annorlunda boxningsfilm. Olli Mäki anstränger sig för att gå ner till matchvikt, på att träna och ställa upp på all PR som promotorn sålt in. Men hjärtat får honom att tänka mer på flickvännen under dagarna när Matchen närmar sig. Bli mästare eller välja kärleken?

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Felix Blom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB