Startsida / Inlägg

Männen som tog ut Oscars-svängarna

av Sylvia Balac

Oscarsgalan är mansdominerad på alla plan utom ett – klädseln. Nog för att Ryan Goslings kråsskjorta och Riz Ahmeds blåa kostym placerade sig på både bäst – och värst klädda-listorna i år, men sällan är det någon som på riktigt bryr sig om vad männen har på sig, de kommer ju aldrig i närheten av klassiker som Björks svan-klänning eller Celine Dions bakochfram-kostym. Här är tre män som åtminstone har försökt att gå ifrån den tråkiga kostymnormen lite.

ap foto : evan agostini : jared leto arrives at the vanity fair oscar party on sunday, feb. 28, 2016, in beverly hills, calif. (photo by evan agostini/invision/ap) 022816114389, 21334631 jared let 88th academy awards - vanity fair oscar part automatarkiverad
Foto: AP
 1. Jared Leto på Vanity fairs party 2016. Till synes rätt standard, men tittar man närmare ser man att skådespelaren och artisten har både en ros runt halsen och strass på skorna – riktigt vågat när det kommer till manlig Oscarsklädsel.
Actor Samuel L. Jackson and his wife LaTanya Richardson arrive for the 73rd annual Academy Awards ceremony Sunday March 25, 2001 in Los Angeles. (AP Photo/Laura Rauch)
Foto: AP

2. Samuel L Jackson gled tillsammans med sin hustru 2001 in på röda mattan i – ja, vad? En fotsid frackjacka/klänning? Ett annorlunda och vågat val var det i alla fall.

ap foto : ap : ** file ** in this march 27, 1971 file photo, isaac hayes, left holds his oscar for best song as joel gray looks on at the academy awards, at the dorothy chandler pavilion, los angeles. hayes, the pioneering singer, songwriter and musician whose relentless theme from shaft won academy and grammy awards died sunday aug. 10, 2008. he was 65. (ap photo/file) march 27, 1971 file phot isaac hayes, joel gra obit isaac haye automatarkiverad
Foto: AP

3. Artisten Isaac Hayes tar emot statyetten för bästa låt 1971 iklädd min personliga favorit-utstyrsel, silkig kråsskjorta och pälsdetaljer på kostymen.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB