Startsida / Inlägg

Fransk finfars

av Emma Gray Munthe
MA LOUTE.Photo R. Arpajou © 3B_ref.ARP1330

Mysteriet i Slack Bay Rate

Regi Bruno Dumont, med Fabrice Luchini, Brandon Lavieville, Juliette Binoche m fl

KOMEDI Lyteskomik, fars och snubbel. Överspel, karikatyrer, geggig kannibalism. Det låter fruktansvärt, men regissören Bruno Dumont lyckas med något som så många andra misslyckats med: surrealistisk komedi. Dessutom, surrealism lika vacker som den är vrickad.

I en pittoresk fransk fiskeby försvinner turist efter turist. Polisen försöker lösa fallet, arbetarfamiljen Brufort visar sig – för publiken – snart vara skyldig. Den turistande överklassfamiljen Van Peteghem förfasar sig och betraktar lokalbefolkningen som fåglar som låter konstigt men är fina att titta på.

”Mysteriet i Slack Bay” är ojämn, och longörerna är för många – men det är också ofta hysteriskt roligt (även om en obegriplig scen mot slutet får skrattet att sätta sig i halsen). Överraskande och uppfriskande eget, med inslag av Terry Gilliam, Jean-Pierre Jeunet och Marc Caro.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
  • Nöjeschef: Ylva Niklasson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
  • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
  • Sajtchef: Andreas Aspegren
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB