Startsida / Inlägg

Glöm sommaren – här är vårens 5 hetaste kassavältare

av Stefan Hedmark

Sommartid innebär en massa spektakulära storfilmer från Hollywood. Men först ska vi ta oss igenom våren. Du har väl koll på att även nu väntar en maffig uppsättning blockbusters? Om inte så bidrar Filmbloggen med en liten guide till de fem hetaste:

1. Alien: Covenant (17 maj)

Av alla uppföljare som vi vadar igenom finns det inget mer spännande just nu än ”Alien: Covenant”, där vi har sett trailers som åkallar minnen av såväl ”Alien” (1979) som ”Aliens” (1986) och ”Prometheus” (2012). Ridley Scott sitter självklart i registolen.
Största risken: Att de gapar över för mycket och krånglar till storyn på ett sätt som mest sätter frågetecken i huvudet på publiken.

2. Guardians of the galaxy vol. 2 (26 april)

Första filmen var en fräsch lek med Marvelkonceptet som hade ett välbehövligt sinne för humor. Uppföljaren ser ut att gå i samma stil, med en kaxig Chris Pratt och ett maffigt rymdäventyr. Blir också kul att se vad de hittar på med en gullig baby Groot.
Största risken: Förutom en svag story (det var inte styrkan i förra filmen…)? Att man nöjer sig med vad som funkade i originalet och tror att man kan surfa sig fram på en charmig rollista.

3. Fast & furious 8 (12 april)

När första filmen kom 2001 var det väl ingen som kunde tro att det skulle gå så här? Serien har bara vuxit i storlek och den åttonde filmen har förutom sanslösa stunt även lockat med skådisar som Helen Mirren och Charlize Theron. Var ska detta sluta?
Största risken: Storhetsvansinne, liksom i de senaste kapitlen i serien. Filmens speltid är nära två timmar och tjugo minuter. Lång tid att fylla med explosioner och biljakter.

4. Ghost in the shell (31 mars)

Den mest okända, allmänt sett, av de här fem filmerna. Men den är baserad på japansk manga som har många fans och kan vara Scarlett Johanssons chans att skapa sig en mäktig actionfranchise i brist på att Black Widow ännu inte har fått en egen film.
Största risken: Science fiction-rullar av det här slaget är oerhört riskfyllda. De kan bli en ny ”Matrix” som gör något nytt och spännande. De kan också bli både löjliga och tråkiga, som ”Jupiter ascending”. Fråga syskonen Wachowski, de har gjort båda filmerna…

5. Pirates of the Caribbean – Salazar’s revenge (24 maj)

Johnny Depp är tillbaka som Jack Sparrow för femte gången. Kanske får filmserien nytt blod i form av intressanta nya regissörer, den norska duon Joachim Rønning och Espen Sandberg. Orlando Bloom hoppade över fyran, men är tillbaka nu.
Största risken: Tvåan och trean var långa och förvirrade, fyran mest trist. Femman får allt lägga i en mycket högre växel om vi ska ta oss tillbaka till originalets höjder.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB