Startsida / Inlägg

Ny Matrix-film på gång

av Stefan Hedmark
matrix

Det blir mer ”Matrix” framöver, berättar Hollywood Reporter. Enligt tidningens källor tänker Warner reboota serien, 18 år efter första filmen. Eftersom projektet befinner sig på ett tidigt stadium vet vi inte många detaljer, men Hollywood Reporter har grävt fram några ledtrådar.

I nuläget är varken syskonen Wachowski eller Keanu Reeves inblandade, men det kan förändras.

Det ska ha varit den legendariske actionproducenten Joel Silver som har lobbat för att väcka liv i ”Matrix”-filmerna igen. Men han har sålt sina andelar i originaltrilogin och lär inte bli inblandad i det nya projektet. Hans relation till syskonen Wachowski, som regisserade de första filmerna, är inte god och enligt Hollywood Reporter kommer Warner att bry sig mer om att få Wachowskis välsignelse än att arbeta med Silver.

matrix

Manusförfattaren Zak Penn ska ligga i förhandlingar med Warner. Han kan vara rätt person för just den här futuristiska actionserien, med tanke på hans tidigare insatser för flera Marvelfilmer samt den kommande ”Pacific rim”-uppföljaren.

michael b jordan

Enligt Hollywood Reporter sneglar Warner på hur framgångsrika Disney har varit med ”Star wars”-filmerna och vill göra något liknande med ”Matrix”. Det faktum att det ryktas om att Michael B Jordan (aktuell nästa år i ”Black Panther”) skulle spela huvudrollen i en reboot skvallrar om att man kanske vill att nya filmen handlar om en ung Morpheus. I originalet spelades han av Laurence Fishburne.

Är ni taggade på mer ”Matrix”?

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB