Startsida / Inlägg

Michael Moore attackerar Trump med ny dokumentär

av Stefan Hedmark
michael_moore_in_trumpland_still_h_2016
”Michael Moore in Trumpland”.

Michael Moore har en ny dokumentär på gång – om Donald Trump. Filmen ska heta ”Fahrenheit 11/9”. Titeln är en lek med Moores tidigare succédokumentär ”Fahrenheit 9/11” (2004) som attackerade George W Bush, blev den mest inkomstbringande dokumentären någonsin och vann Guldpalmen i Cannes. Men nu är det alltså Trump som han siktar in sig på, skriver The Wrap.

Moore är lika besatt av Trump som vi andra. I höstas släppte han en rätt slarvig rulle, ”Michael Moore in Trumpland”, som var en filmatisering av en scenshow. Tidigare i maj skrev Nöjesbladet om att filmaren i sommar även kommer att köra en enmansshow med Trumptema kallad ”The terms of my surrender” på Broadway.

Michael Moore hade, enligt The Wrap, följande kommentar om den nya filmen:

Vad man än kastar mot honom så fastnar det inte. Han rubbas inte, oavsett vad som avslöjas. Fakta, verkligheten, intelligens – inget besegrar honom. Till och med när han orsakar sig själv skada, reser han sig nästa morgon och fortsätter twittra. Det tar slut nu med den här filmen.

trump
Foto: AP

Moore var tidigt ute med att hävda att Trump skulle vinna presidentvalet om Demokraterna ignorerade arbetarna i kol- och stålbältet. Han fick rätt. Men han har nog lite för höga tankar om sig själv som regissör om han tror att en film ska knäcka Trump. Dessutom får han skynda sig. Trumps första 100 dagar har varit så nyhetsspäckade och katastrofala för presidenten att en dokumentär kommer att kännas inaktuell långt före dess premiär.

Det går undan nu. Frågan är om Trump ens är president längre när Moore har fått ihop sin film…

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB