Startsida / Inlägg

Första trailern för fantasykolossen Wrinkle in time

av Stefan Hedmark
oprah

Disney har inte bara ”Star wars”-filmerna att locka folk till biograferna med. De hoppas nu även på fantasyfilmen ”A wrinkle in time”. Ikväll släpptes första trailern:

Filmen är baserad på en klassisk ungdomsbok av Madeleine L’Engle som heter ”Ett veck i tiden” på svenska. Kanske blir det även den svenska titeln på filmen? Det är för tidigt att säga; den har inte biopremiär förrän den 9 mars nästa år.

Filmen är omtalad för att Disney satsar mycket på den. Det är också den första filmen med en så hög budget att regisseras av en icke-vit kvinna. Med tanke på att ”Wonder woman” gick som tåget borde ju knappast kön längre vara ett hinder för Hollywood. Regissören är välkänd, Ava DuVernay, som gjorde ”Selma” (2014) samt dokumentären ”Det 13:e tillägget” (2016).

wrinkle in time

Filmen handlar om en flicka (spelad av nykomlingen Storm Reid) vars pappa (Chris Pine) försvann för för flera år sedan. Som synes i trailern kastas hon snart ut på ett fantasieggande äventyr i olika världar. I rollistan ser vi även Oprah Winfrey, Reese Witherspoon, Zach Galifianakis och Mindy Kaling.

Boken är numera en klassiker, men refuserades av över 40 olika förlag, kanske för att det 1962 var mycket ovanligt med en ung flicka i huvudrollen i en science fiction-berättelse. Förra året ökade försäljningen av boken när Chelsea Clinton nämnde den som en av hennes favoriter.

Trailern är maffig. Det är tydligt att man hoppas på att det här ska bli nästa ungdomsfenomen på bio; L’Engle skrev flera böcker i serien så det går att göra uppföljare. Men jag gick mest igång på hur snyggt de har vävt in Eurythmics ”Sweet dreams” i soundtracket…

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB