Startsida / Inlägg

Travoltas förvandling till maffiaboss

av Stefan Hedmark
gotti

John Travolta tar makten i New Yorks undre värld, i rollen som den verklige maffiabossen John Gotti. Här är första trailern:

Den verklige John Gotti.
Den verklige John Gotti.

Jag såg om ”Saturday night fever” (1977) häromdagen, Travoltas genombrott, och blev påmind om hur jäkla bra han är i den rollen. Inget han har gjort sedan dess har riktigt matchat det (inte ens ”Pulp fiction”).

I ”Gotti” får han chansen att spela en riktigt färgstark person, maffiabossen som kallades ”the dapper don” och som inte kunde hålla sig borta från rampljuset efter att ha mördat sig fram till toppen av Gambino-familjen i New York. Gotti har skildrats förr i en tv-film från 1996 med Armand Assante i huvudrollen, men nu får alltså bossen en flashigare biobehandling, och han skulle säkert ha njutit av det om han fortfarande levde.

Trailern är underhållande, och en stor del av behållningen kommer säkert att vara Travolta själv.

entourage

Filmen är regisserad av Kevin Connolly, Eric i ”Entourage”. Det är inte hans regidebut, men han är knappast en veteran. Vi får hoppas att han klarar av utmaningen – vi vill ju se en riktigt bra gangsterfilm i vinter. Det är dock inte klart när ”Gotti” kommer till Sverige.

gotti

I rollistan ser vi även Travoltas fru Kelly Preston som Victoria Gotti, maffiabossens hustru. Avslutningsvis tar vi en stund och tittar på bilden här ovan. Det är svårt att se, men det är också Travolta, i en scen ur filmen där hans Gotti är gammal och grå inne i fängelset. Inte så ”dapper” längre.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB