Startsida / Inlägg

”Avicii: True stories” – närgånget och berörande om framgångens pris

av Karolina Fjellborg
Foto SF.
Foto SF.

 

Rate

Avicii: True stories
Av Levan Tsikurishvili, med bl a Tim Bergling och Arash Pournouri.
DOKUMENTÄR

Artisten, discjockeyn, låtskrivaren och producenten Tim Bergling, mer känd som – eller snarare jättekänd som – Avicii, slog igenom som tonåring och gjorde över 800 konserter på åtta år, för att sedan, förra våren, plötsligt meddela att det var färdigturnerat för hans del.

De som undrade varför då, får svar i Levan Tsikurishvilis film, som dokumenterar hur den svenske megastjärnan bränner sitt ljus i båda ändarna – från den snabba och triumfartade uppgången, via några års intensivt turnerande och hårt festande, till hälsoproblem, sammanbrott och så mycket stress och ångest att man nästan själv får magsår i biofåtöljen.

Närgånget och oväntat berörande om framgångens alldeles för höga pris.

 

 

 

SNABBFAKTA
Levan Tsikurishvili har följt den svenske världsstjärnan Avicii under flera års tid, och dokumenterat hans enorma framgångar, men också hans hälsoproblem, ångest och nödvändiga sorti från turnélivet. Filmen följs av 30 minuter bonusmaterial från Aviciis sista konsert.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Joel Holmgren
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB