Startsida / Inlägg

Full farsfart i fablernas värld

av Jens Peterson
19djungel

Tre generationer tigerrandiga och deras vänner.

Rate

Djungelgänget

Regi David Alaux, med röster av Michael Blomqvist, Johan Hedenberg, Annelia Bhagavan, Andreas Nilsson, Vicki Benkert.
ANIMERAT
Djuren är inte som djur brukar vara i den här franska fantasin.
Morris är en gulrandig pingvin. Han togs om hand av sin mamma tigern när hon var en av Mästarna, superhjältar som räddade djungelns djur från alla sorters faror. Morris har själv en adopterad son, en guldfisk i en skål. Tre generationer. Tiger, pingvin, guldfisk. Alla tigerrandiga hjältar.
Mästarna har dragit sig tillbaka. Morris och några andra udda djur är Djungelgänget, kända från kortfilmer i tv. Här slåss de mot Mästarnas gamla motståndare, en obegripligt elak koalabjörn som vill förstöra djungeln. Han har tidigare jämnat den med marken genom brand, men är nu arg för att djungeln växte upp igen.
Den här franska djungeln är förvisso skruvad, men när man kommit över alla udda beteenden är det fablernas värld som det brukar vara. Generationer som misstror varandra, men får lära sig att samarbete är bäst. Svaga får visa sig starka. Babianer kan vara oväntat överlägsna elefanter i maktamp. Även en guldfisk i en skål kan visa sig chockerande handlingskraftig på land.
Full fart och underhållande slapstick och repliker. Mer fars än grundkurs i hur gör djur.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB