Startsida / Inlägg

Årets somrigaste filmaffisch?

av Stefan Hedmark

Såg ni årets första sommartecken i går? Det anlände i form av en filmaffisch. Får jag lov att presentera postern för ”Skyscraper”:

skyscraper

Alla sommartecken finns här. En exotisk miljö i form av Hongkong, inbäddad i brandrök. En tokstor skyskrapa (världens högsta i filmen, kallad The Pearl) – som självfallet brinner. En hjälte som tar ett stort språng för att kasta sig rakt in i faran. Strunt i att det fysiskt är omöjligt för honom att nå skyskrapan på bilden; det SER ju jättefarligt och dramatiskt ut och det räcker långt.

Och så den enkla presentationen. Namnet på världens största filmstjärna. En korthuggen titel på äventyret. Och så ordet ”Summer” i stället för ett datum. Det är allt som behövs. Ja, förutom att lite mindre text längst ner på affischen även utlovar 3D (om nu någon bryr sig om det längre).

Det känns ännu mer sommar än piggelin och jordgubbar. Räkna med att få se trailern online efter Super Bowl natten till måndag. ”Skyscraper” har svensk biopremiär den 13 juli.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB