Startsida / Inlägg

Uppgift: Peter Jacksons källare ”Hobbit”-inredd

av Joni Nykänen

Nu har ”Sagan om ringen”-regissören tagit sitt Tolkien-nörderi till nästa nivå, skriver brittiska The Guardian.
En kulissmakare hävdar att Jackson numera har en exakt kopia av Bilbos hem i källaren.

Uppenbarligen är han inte helt klar med Tolkiens värld. Peter Jackson verkar vilja bo där. Efter att ha gjort sex stycken filmer skulle man kunna tänka sig att han fått träsmak.
– Hans öga för detalj är sådan att vi behövde bygga det så korrekt som det bara går. Så allt är exakt som i filmen, men det går att bo där, säger Bino Smith, kulissmakare till Nya Zeeländska Stuff.
Jackson har köpt en herrgård från 1930-talet i Masterton, Nya Zeeland och han anlitade samma team som jobbade med hans filmer till att inreda källaren.
Hela grejen känns för bra för att vara sann. Men Bino Smith hävdar att detta stämmer, och bland annat Stuff och The Guardian skriver om detta. Jag vill se bilder innan jag helt tror på det. För Bino Smith kan ju skoja med oss. Vad jag vet saknar vår vän Bino bildbevis.

bagend– Bag end är i underjorden. Du måste gå via en tunnel för att komma dit. Du har huset, sen kan du gå ner till vinkällaren och dra i en flaska, vilket öppnar en dörr – och sen går du in i en korridor. Omkring 35 meter, vi fick skapa den. Sen går du ner och där finns ett skelett och några kroppar, sen passerar du en tortyrkammare som är på låtsas, sedan drar du i en bok i en bokhylla, som öppnar sig. Därefter går du in i Bag End”.I artikeln förklarar Smith att bland annat Steven Spielberg och George Lucas varit på besök, och att de använt källaren som en lekplats.

Att inreda källaren på ett kreativt sätt är Peter Jackson dock inte först med. Ben Affleck har haft en dörr som liknar den till Batmans grotta. Det var dock entrén till ”panikrummet”, som används ifall man får inbrott.
Men Peter Jackson verkar ha tagit sin entusiasm till nästa nivå. Och det gillar man ju. Tycker dock att han borde bjuda in Nöjesbladet. Hoppas han åtminstone visar några bilder på Instagram, så vi vet om Bino talar sanning.

 

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB