Startsida / Inlägg

Goldie Hawns kärleksförklaring till Kurt

av Stefan Hedmark
Screen Shot 2015-07-13 at 11.58.16

Att mysa framför en romantisk komedi är väl en finfin paraktivitet en helgkväll. Men Goldie Hawn och Kurt Russell, som har varit ett par i 32 år, tar myset till en ny nivå. Så här twittrade Hawn i går:

Paret träffades visserligen under inspelningen av ”Tjejen som jobbade skift” (1984). Men det verkar alltså som att ”Tjejen som föll överbord” (1987) har speciellt ljusa minnen för dem.

Den som behöver friska upp minnet kan ju se trailern här. Filmen handlar om en bortskämd lyxhustru som förolämpar en snickare. När hon sedan tappar minnet (och hennes make förnekar att han känner henne) tar snickaren sin chans till hämnd – och ser till att hon får se hur ”den andra sidan” har det för en gångs skull. Lite larvig men charmig 80-talskomedi. Reese Witherspoon har sagt en gång att det är hennes favoritfilm.

Det är så man kan se Goldie och Kurt framför sig där i tv-soffan. Hade varit guld värt att spela in deras minnen som kommentarspår till en dvd-utgåva… Det är ju inte så ofta Hollywoodpar varar så länge som de två. De har för övrigt en son tillsammans, Wyatt, som nyss fyllde 29. Men de har även samlat på sig ett gäng barn från tidigare förhållanden, däribland så klart Kate Hudson. Hawn har också fem barnbarn.

Vad gäller filmkarriären har vi inte sett Hawn, 69, på vita duken sedan ”Rocksystrar” (2002). Russell, 64, är lite flitigare. Vi såg honom senast i ”Fast & furious 7” i våras. Härnäst är han aktuell i Quentin Tarantinos western ”The hateful eight”. Vad gäller större Hollywoodrullar hade han en paus mellan 2007 och 2015, men nu verkar han vara i gasen igen.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB