Startsida / Inlägg

Village People och CSI: Miami – så började Channing Tatum

av Stefan Hedmark

”Magic Mike XXL” har juckat sig in på biograferna den här veckan. ”Charmig men helt otittbar”, bedömde Nöjesbladets Emma Gray Munthe. En sak är säker – Channing Tatums stjärna fortsätter att stiga. Här är en titt på hur karriären började, och vart den är på väg.

channing-tatum-csi-miami-pro-per-1

Året är 2004 och Channing Tatum begår sin skådespelardebut i en tv-serie – ”CSI:Miami”, som ni kanske glömt vid det här laget men som märkligt nog ett tag rankades som den mest sedda tv-serien i världen.

Ber så hemskt mycket om ursäkt för att klippet är dubbat till tyska, men om ni vill se Tatum i hans debut som bad boy i ”CSI: Miami” är det bara att njuta av rafflet här ovan.

Alla vet förstås att redan långt innan han dök upp i ”CSI: Miami” strippade han på scen, och det finns en del klipp. I samband med premiären av första ”Magic Mike” 2012 grävde Tmz upp ett klipp av Tatum som kör ett Village People-nummer på en klubb.

Första långfilmen blev ”Coach Carter” mot Samuel L Jackson. I stort har inte Tatums karriär varit särskilt imponerande innan han gjorde ”Foxcatcher”. Men liksom Dwayne Johnson har han en speciell karisma som gör att han ofta är bättre än filmerna han är med i – och ”Foxcatcher” visade ju att han kan plocka fram fler talanger.

Filmerna han har gjort framöver (och ska göra) visar både bredd och kommersiella möjligheter. Vi kommer att se honom samarbeta med bröderna Coen och Quentin Tarantino, i de hett efterlängtade ”Hail, Caesar!” och ”The hateful eight”. Han kommer även att ansluta sig till superhjältevärlden i form av ”Gambit”, en storfilm som återintroducerar figuren efter att den dök upp i ”X-men origins: Wolverine” (2009); då spelades Gambit av Taylor Kitsch.

Ja, och så blir det förstås mer av det här. ”23 Jump Street” ska ha premiär nästa år, trots att de i förra filmen drev med hela uppföljartrenden så skoningslöst under eftertexterna att man trodde att de kanske skulle strunta i att göra fler filmer. But money talks. Klippet ovanför är en parodi av Jean-Claude Van Dammes Volvoreklam som ”22 Jump Street”-gänget gjorde som en pr-grej för filmen.

Trams och allvar. Den blandningen klarar Tatum av och det blir särskilt kul att se honom utvecklas i Coens och Tarantinos filmer.

Nöjesbladets Magnus Sundholm träffade nyligen Tatum för en stor intervju där han pratar om att kasta kläderna, och karriären i stort (obs! Endast för Plus-prenumeranter)

”Gilla” Nöjesbladet FILM på Facebook för det senaste och härligaste från filmvärlden.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB