Startsida / Inlägg

Cooper och Vikander slipar knivarna

av Stefan Hedmark
Screen Shot 2015-08-14 at 19.22.09

Just nu kan vi se Bradley Cooper i Netflix-aktuella ”Wet hot American summer: First day of camp”. Och Alicia Vikander syns i bioaktuella ”The man from U.N.C.L.E”. Den 4 december är det svensk biopremiär för ”Burnt”, en film som förenar stjärnorna. Nu har en trailer kommit.

Det här är handlingen: En aktad kock på en högklassig restaurang förlorar allt och nu gör han ett nytt försök att nå framgångar i yrket. Låter det bekant?

CHEF

Jo visst påminner det en hel del om ”Chef”, Jon Favreaus charmiga film som kom förra året. Faktum är att ”Burnt” skulle ha hetat ”Chef” från början, men Favreau hann före, så ett namnbyte tvingades fram.

”Burnt” ger dock intryck i trailern av att vara en mer allvarlig film, där Bradley Coopers mästerkock är av det där slaget där passionen slår över till besatthet. Hans plågade ansikte, porslin som slås i golvet, bord som välts omkull, trakasserier av anställda i köket – det är svårt att tycka om den här kocken. Mat ska uppenbarligen inte byggas utav glädje, utan blod, svett och tårar. Åtminstone om man befinner sig på den nivån att man jagar en tredje Michelin-stjärna. Ta en titt:

Filmen är regisserad av John Wells, som senast gjorde ärkebittra dramat ”En familj – August: Osage county” (2013). I rollistan ser vi europeiska stjärnor som Emma Thompson, Daniel Brühl och Omar Sy.

american-sniper-bradley-cooper-plastic-babies-mystery-lead-xlarge

Alicia Vikander har inte den kvinnliga huvudrollen. Den görs av Sienna Miller. Senast hon spelade mot Cooper var i ”American sniper” i vintras, där hon och Cooper ju hade en minnesvärd scen med en fejkbebis…

Själv ser jag mest fram emot att njuta av vad jag hoppas blir en buffé av läckra maträtter i filmen. Synd att vi inte har luktbio…

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB