Startsida / Inlägg

Den gången Wes Craven satte sig i elektriska stolen

av Stefan Hedmark

Avdelning Saker man hittar en sen arbetskväll på redaktionen: En gammal bild på Wes Craven som Aftonbladet-fotografen Fredrik Hjerling tagit 1990 – där skräckregissören sitter bekvämt parkerad i elektriska stolen!

Skärmavbild 2015-08-31 kl. 20.36.05

Regissörens fans vet naturligtvis vad det handlar om, och skylten ovanför stolen är en tydlig ledtråd. Det här var ett pr-tillfälle för Cravens skräckfilm ”Shocker” (1989), ett av hans mindre berömda verk som inte fick särskilt bra kritik.

Kanske har soundtracket överlevt mer än filmen. Hårdrock är det som gäller här; gör man en film om elektriska stolen känns ju elgitarrer som ett måste. Här nedanför är titellåten, framförd av The Dudes of Wrath. Tycker man att det påminner mycket om KISS har man helt rätt – det är bland andra Paul Stanley som sjunger.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB