Startsida / Inlägg

Här ”Psycho”-duschar stjärnan

av Stefan Hedmark
Skärmavbild 2015-09-20 kl. 18.32.50
Visserligen är det här en filmblogg. Men Jamie Lee Curtis är ju i första hand en filmstjärna, även om hon har en tv-serie på gång, ”Scream queens”. Och hennes instagramflöde bjöd på en riktig godbit för cineaster i veckan. Temat för ”Scream queens” är skräck, och i ett av de kommande avsnitten kommer Curtis att återskapa det mest berömda ögonblicket ur ”Psycho” (1960), duschscenen. Det är ju som bekant hennes mor, Janet Leigh, som syns i originalet.

Bilden längst upp är för övrigt från en presentation av tv-serien som Fox höll i somras. Bredvid Curtis sitter Emma Roberts, som också har en stor roll i ”Scream queens”. Skärmavbild 2015-09-20 kl. 18.31.14 En bonusbild! Curtis är medlem av fin Hollywood-aristokrati. Jag hittade den här gamla härliga bilden från 1959 i Aftonbladets arkiv. Här är pappa Tony Curtis, mamma Janet Leigh och storasyster Kelly. Bebisen är Jamie Lee.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB