Startsida / Inlägg

Bruce Willis: Ny Die Hard ”god idé”

av Joni Nykänen

Nu uttalar sig Bruce Willis om det kommande ”Die Hard”-projektet, som är en så kallad ”origin story” och har enligt uppgifter just nu titeln ”Die hard: year one”.

diehard6– Det är en väldigt god idé, en riktigt fiffig idé, och jag är väldigt nöjd med den, säger till Entertainment Tonight, vid New York-premiären av filmen ”Rock the kasbah”.
Projektet har inget manus och inte heller någon manusförfattare, men pitchen är att gå tillbaka i tiden för att se hur John McClane blev som han blev. Len Wiseman, som gjorde ”Die hard 4.0” för diskussioner om att återvända.
Willis förklarar att det finns tankar på att ha med McClane även i nutid, och att filmen växlar fram och tillbaka mellan nutid och dåtid.Jag är inte per automatik en motståndare till detta. Men det kändes som att ”Die hard” (1988) är John McClanes ”origin story”. Själva poängen med den första filmen är att han är en någotsånär vanlig snut som växer med uppgiften. Ifall han har vuxit med uppgiften några år tidigare så är hans insatser mot terroristerna i Nakatomi Plaza inte lika imponerande. Och det som jag har stört mig mest på i den fjärde och femte filmen är just skildringen av McClane. Att han har blivit en supersnut.
Det var just Len Wiseman som fick in filmserien på det spåret.
Bruce Willis producerar. Så inte undra på att han tycker att det är en god idé. Pay day. För minimal arbetsinsats.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB