Startsida / Inlägg

De Niro på spring break

av Stefan Hedmark
Skärmavbild 2015-10-29 kl. 01.21.32

Herregud. Var ska den här komedin sluta? Om du någonsin längtat efter en film där tvåfaldigt Oscarbelönade Robert De Niro spelar en fräck gubbe som drar på spring break med sin sonson (Zac Efron) är ”Dirty grandpa” något för dig. En färsk trailer har anlänt:

Zac Efrons biceps i all ära, men det här ser rätt hemskt ut. Det känns som att det räckte när De Niro åkte och festade med Morgan Freeman, Kevin Kline och Michael Douglas i ”Last Vegas” (2013)… men å andra sidan var han den mer konservative av gubbarna i den filmen. Här får han chansen att leva ut lite mer. Men visst finns det något sorgligt i att han så ofta numera nöjer sig med enkla komedier där han spelar gubbar som återupplever fornstora dar på ett eller annat sätt. Vad sägs om att spela rollfigurer i 70-årsåldern som får göra sin egen grej utan att det måste klistras någon halvsorglig ”förlorad-ungdom”-stämpel på det hela? Hade varit trevligt.

Meet_the_Fockers_-_feeding_little_Jack_with_fake_breast

Samtidigt är det väl skönt att ha nått ett stadium i livet och karriären där man tänker ”fuck it”. De Niro ger ofta det intrycket numera. Den här bilden ur ”Familjen är värre” (2004) är som en symbol för hela hans komedikarriär de senaste 15 åren. ”Känn på min tutte först, Ben Stiller. Sedan kan vi räkna alla pengar som biopubliken vill ge oss.”

”Dirty grandpa” har premiär nästa år.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB