Startsida / Inlägg

En 101 minuter lång såpasäsong

av Emma Gray Munthe
DAW-C40A6143 Rate

En bekant främling

Regi Margarethe von Trotta, med Katja Reimann, Barbara Sukowa, Matthias Habich, Gunnar Möller m fl

DRAMA Det går inget vidare med Sophies sångkarriär, det går inget vidare med hennes parrelation och hon sörjer sin nyligen bortgångna mamma. Hennes sörjande pappa inbillar sig dessutom att frun hemsöker honom om nätterna. Mitt i alltihop hittar far och dotter av en slump en bild på nätet, på en känd operasångerska som är en exakt kopia av mamman/frun. Pappa Paul ger sig inte förrän Sophie reser till USA för att söka upp sångerskan. På filmens 101 minuter har det klämts in intriger och vändningar som räckt och blivit över för en hel såpasäsong. Köttsliga lustar, familjehemligheter av flera olika slag, senilitet, alkoholism, otrohet, bråk och slagsmål. Dessutom, hisnande dålig dialog och dåligt spel i största allmänhet. Margarethe von Trotta har många minnesvärda, kvinnocentrerade filmer bakom sig, som ”Kvinnorna på Rosenstrasse”, ”Rosa Luxemburg” och senast historielektionen ”Hannah Arendt”. Det här är inte en av hennes bättre.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB