Startsida / Inlägg

Han kan rädda Furious 8

av Stefan Hedmark
vin-diesels-character-dominic-toretto-in-furious-7-race-wars-scene_100487789_l

Jakten på rätt regissör för ”Furious 8” fortsätter. Filmbloggens Joni Nykänen skrev för någon vecka sedan om hur Vin Diesel är direkt inblandad i processen och att han planerar att skapa en avslutande trilogi i filmserien. Det var en stor besvikelse för samtliga inblandade att James Wan, som gjorde den hejdlöst populära sjuan, inte ville regissera åttan.

Nu skriver The Hollywood Reporter att jakten närmar sig ett slut. Filmbolaget velar mellan tre kandidater och tanken är att Diesel snart ska ha ett möte med dem. Filmbloggen plockar russinet ur kakan och fokuserar på den främsta kandidaten:

heres-the-straight-outta-compton-casting-call-that-everybody-thought-was-racist

F Gary Gray, regissören bakom den snygga, heta ”Straight outta Compton”. Biografin om den banbrytande hiphopgruppen NWA har varit en av sensommarens största hits. Den är snabb. Den är rasande. Vad kan gå fel? Klart att Gray borde göra en ”Fast & furious”-film. Han har trots allt viss erfarenhet av actionthrillers från förr, efter filmer som ”Friday” (1995) och ”The Italian job” (2003).

De två andra regissörerna som enligt THR ska vara aktuella för jobbet är Louis Leterrier (”The incredible Hulk”, ”Now you see me”) och Adam Wingard som gjorde suveräna skräckfilmen ”You’re next”.

Men jag tror mest på att F Gary Gray tar hem det här. Eller finns det en läsare där ute som tänker att Hollywood har missat en bättre kandidat?

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB