Startsida / Inlägg

Nya skräckfilmen kan göra dig skogstokig

av Stefan Hedmark
Skärmavbild 2015-10-01 kl. 17.33.08

Det är en verklig plats i Japan och nu har den inspirerat en skräckfilm. ”The forest” handlar om en ung kvinna, Sara (Natalie Dormer från ”Game of thrones”), som beger sig till Aokigahara-skogen nära Fuji i Japan för att leta efter sin tvillingsyster som har försvunnit. Skogen är känd för sina självmord – hit letar sig olyckliga japaner för att ta livet av sig. Snart upptäcker Sara att skogen även är full av spöken som aldrig har lämnat Aokigahara.

Här är den pinfärska trailern för ”The forest”, som har amerikansk biopremiär i januari:

Aokigahara-skogen finns alltså på riktigt, liksom traditionen att begå självmord där, något som de japanska myndigheterna har försökt få slut på. Som av en händelse har ytterligare en amerikansk film om skogen haft premiär, ”The sea of trees” med Matthew McConaughey, som visades på Cannesfestivalen. Det är dock ingen skräckfilm utan ett drama – som buades ut av publiken. Återstår att se om ”The forest” hittar en mer välvilligt inställd publik.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Martin Lindstam
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB