Startsida / Inlägg

Roger Moore: Craig skrämmer mig

av Stefan Hedmark
Skärmavbild 2015-10-19 kl. 23.52.34

Daniel Craig är så övertygande att han gör en av sina främsta 007-föregångare rädd.

Sir Roger Moore, 88, dök igår upp på brittisk tv för att prata James Bond. Han är ett fan av Daniel Craig, trots att de har väldigt olika attityd när det gäller James Bond. I Moores tolkning var agenten en skämtare och älskare; det kallblodiga mördandet var inte det viktigaste. I Craigs tolkning finns mer av en iskyla och den tycks fascinera den gode Moore:

”Jag tycker att han är lysande, han är en suverän Bond. Han ser ut som en mördare, det gör han verkligen. Han skrämmer mig!”

I klippet här ovan försvarar även Moore Craig. 47-åringen sa i en intervju nyligen att han hellre skulle ”skära upp handlederna” än spela 007 igen, något som har väckt ont blod. Men Moore, som gjorde sju filmer i serien, vet precis hur det känns att fastna i Bond-bubblan och att det kan tära på en. Uppenbarligen tror inte stjärnan att det betyder att Craig aldrig kommer att spela agenten igen efter ”Spectre”.

Det är härligt att se en så pass pigg 88-åring. Moore har också kvar sinnet för humor och pratar om att han insåg att det var dags att pensionera sig som 007 när Bondbrudarna började se ut som hans barnbarn och dubbelhakor dök upp när han lutade huvudet framåt…

Moore hade också den perfekta svaret på vem som bör bli näste Bond:

”Varför inte en ålderdomlig 007, då kommer jag tillbaka!”

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB