Startsida / Inlägg

Två superbitchiga stjärnor är tillbaka, darling

av Stefan Hedmark
absolutely-fabulous

I samma veva som TV4:s nya komediserie ”Boy Machine” gör narr av allting som är 90-tal nåddes vi i dag av nyheten att några av decenniets största ikoner, duon från ”Helt hysteriskt” (”Absolutely fabulous”), gör comeback – och tar steget från tv-rutan till vita duken. Patsy och Edina (Joanna Lumley, Jennifer Saunders) må snart ha uppnått Rolling Stones-ålder, men vägrar släppa champagneglasen och kokainpåsarna. Festen fortsätter i ”Helt hysteriskt – filmen” där de flyr till Franska rivieran (som synes på den pressbild som även släpptes i går).

Twentieth Century Fox, som kommer att distribuera filmen i Sverige, meddelar att den går upp på biograferna nästa år. Fans av tv-serien kan räkna med att flera bekanta birollsfigurer gör comeback. Det blir även mängder av gästroller.

dadsarmy2

Äldre läsare av Filmbloggen kan skåla över att en annan legendarisk brittisk komediserie, ”Krutgubbar” (som heter ”Dad’s army” i original och har visats på SVT), också har blivit film och släpps nästa år. Där har Catherine Zeta-Jones och Bill Nighy stora roller. Den ursprungliga komediserien gjordes på 70-talet.

”Helt hysteriskt” debuterade 1992 (två år senare i svensk tv) och blev ett fenomen tack vare de hårdfestande, superbitchiga huvudrollerna. Roligast var de första omgångarna. Nya avsnitt gjordes sporadiskt de sista åren fram till 2012. Visst, även de avsnitten hade som ambition att hitta nya samtidsfenomen att göra satir av… men tiden sprang ändå förbi damerna. Jag hoppas verkligen att det nya formatet, en långfilm, gör att de hittar rätt igen. Klippet här ovan är exempel på Patsy och Edinas syradoppade repliker.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB