Startsida / Inlägg

En ny gammal Sherlock Holmes

av Jens Peterson
mrian

Sherlock och konsten att ta hand om bi.

På jakt efter en film att se hemma i helgen?

Nya ”Mr Holmes” med Ian McKellen är sevärd. Sherlock Holmes har blivit gammal, mycket gammal och har problem med minnet. Året är 1947 och han försöker fundera ut lösningen på ett 30 år gammalt fall.

Den påhittade mästerdetektiven Sherlock Holmes tål mycket och historierna kring honom blir bara fler. Ian McKellen spelar detektiven som senior med minnesluckor. Den 93-årige Sherlock bor vid havet i Sussex med sin hushållerska (Laura Linney), vars lille son gärna vill lära sig hur man blir detektiv. Sherlock Holmes visar också hur man sköter om bikupor. Då och då blixtrar det till i veteranens minne och han får glimtar från fallet som gjorde att han gick i pension. Men vad hände egentligen? I filmens upplägg vill Sherlock Holmes berätta den riktiga versionen, inte den som John Watson skrev ner. Det finns också scener i Japan dit Sherlock Holmes rest i jakten på en värdefull medicinalväxt. Det gamla fallet utspelas i London efter första världskriget. Sherlock Holmes spanar på en kvinna vars make misstänker att hon gör något förbjudet. I filmen är Sherlock Holmes en berömd person, en kändis som själv skiljer på sitt riktiga jag och myterna som berättas om honom. Fallet är inte nervkittlande spänning, men Ian McKellen är utmärkt och gör att privatpersonen Sherlock Holmes blir ett intressant mysterium och en gåta för oss att försöka lösa.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB